Julkaistu: 18.06.2019

Taajuusmuuttajien uudistus Harjavallassa sujui rivakasti

– Projekti sujui erittäin hyvin. Viestintä eri osapuolten välillä kulki saumattomasti, kiittelee Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP Oy:n projekti-insinööri Mika Nuotio.

– Meidän näkökulmastamme kaikki onnistui ihan nappiin. Ei ollut minkäännäköisiä ylimääräisiä venklaamisia, sanoo puolestaan Goodwork Oy:n projektinhoitaja Jari Kuusiniemi.

Ennen kuin listataan enemmän sujuvaa yhteistyötä kiitteleviä kommentteja lienee paikallaan kertoa, mistä projektista olikaan kysymys.

Neljätoista taajuusmuuttajaa uusiksi

Lyhyesti sanoen kyse oli neljäntoista vanhentuneen taajuusmuuttajan korvaamisesta tuliterillä VACON 100 Industrial -taajuusmuuttajilla. Yhteisteholtaan laitteet ovat noin 1000 kW eli yhden megawatin. Loppuasiakkaana oli Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP Oy, joka tilasi kokonaisprojektitoimituksen Satmatic Oy:ltä, joka taas hankki asennuspalvelut Goodwork Oy:ltä.

Toukokuinen urakka tehtiin Harjavallan Suurteollisuuspuiston alueella. STEP hyödyntää Suurteollisuuspuiston prosesseista saatavia talteenottolämpöjä hyödykkeiden jakelussa. STEP toimittaa lämpöä ja höyryä mm. Boliden Harjavalta Oy:lle ja Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle. Suurteollisuuspuiston talteenottolämpöjä hyödynnetään myös Harjavallan kaupungin kaukolämmön tuotannossa. STEP käsittelee ja myy yhteensä yli 600 GWh energiaa, paineilmaa ja muita tuotteita asiakkaittensa teollisuusprosesseihin.

Tiivis aikaikkuna – laadukasta viestintää

– Teimme viime vuoden lopulla laajan kartoituksen taajuusmuuttajiemme tilasta Harjavallassa. Olimme tehneet Juuso Ahon ja Satmaticin kanssa hyvää yhteistyötä komponenttimyynnissä. Satmaticin suunnalta kerrottiin, että heiltä onnistuisi myös kokonaisprojektitoimitus. Esitimme heille uusimistarpeemme ja saimme hyvän ja kattavan tarjouksen, STEPin Mika Nuotio kertoo.  

– Tilasimme kokonaisprojektitoimituksen Satmaticilta, koska se on tunnettu ja luotettava yhteistyökumppanimme lähialueella. Olemme tehneet sen kanssa aiemmin yhteistyötä lähinnä komponenttimyynnin puolella. Keväinen taajuusmuuttajien uusiminen oli ensimmäinen suuremman luokan asennusprojekti, jonka toteutimme yhdessä

– Projekti sujui kaikin puolin oikein hyvin. Tällaisissa teollisuuden aikataulukriittisissä ja tuotannon ehdoilla tehtävissä töissä viestinnän laatu on todella tärkeää. Viestintä ei ollut turhaa pommitusta vaan se kohdistui juuri oikeille ihmisille oikeaan aikaan. Työt tehtiin vuosihuollon yhteydessä – ainoana aikana, jolloin tuollaisen voi toteuttaa. Aikaikkuna oli tiivis ja töiden piti sujua rivakasti.

– Viestinnän ohella toki asennuksetkin menivät juuri niin kuin suunniteltiin. Myös aikataulu ja budjetti pitivät.

– Kaikkineen yhteistyö akselilla STEP - Satmatic - Goodwork sujui mallikkaasti. Kaikki osapuolet pitivät toisensa ajan tasalla, Mika Nuotio kiittelee.

Toimitusvarmuus kuntoon

Goodwork Oy:n ammattilaiset vastasivat siis asennuksista ja asennusvalvonnasta Satmaticin alihankkijana.

– Kaikki meni oikein sutjakkaasti. Sekin varmasti auttoi, että olemme tehneet yhteistyötä ennenkin sekä STEPin että Satmaticin kanssa. Tuttuja ihmisiä ja tuttu ympäristö, Goodworkin Jari Kuusiniemi kertoo.

– Projektin lopputuloksena saimme varmistettua omaa toiminta- ja toimitusvarmuuttamme. Laitteet ovat nyt takuulla viimeisen päälle kunnossa, Mika Nuotio sanoo.

Satmatic on Vaconin valtuutettu edustaja, virallinen yhteistyö alkoi kesällä 2018. Varastoimme tietyt Vacon 100 -laitteet ja niiden lisätarvikkeet Ulvilan varastossamme. Varaosien saatavuus on asiakkaillemme nopeaa ja helppoa.

Suomen Teollisuuden Energiapalvelut - STEP Oy

STEP tarjoaa kestäviä energiaratkaisuja teollisuusasiakkaille kumppanuusperiaatteita noudattaen. Asiakkaiden tarpeet, energiatehokkuus ja räätälöidyt ratkaisut ovat keskeisessä asemassa kaikissa sen tarjoamissa energiaratkaisuissa, joissa yhdistyy paikallinen ja kansainvälinen osaamisemme. STEP on Veolian (51 %) ja Pori Energian (49 %) omistama yhteisyritys.

Goodwork Oy

Goodwork on monipuolinen teollisuuden sähkö- ja instrumentointiasennuksen osaaja. Yritys toimii pääasiassa Länsi-Suomessa. Goodwork on Insta Automation Oy:n tytäryhtiö ja osa Insta Group -konsernia.

STEP Oy:n Mika Nuotio työmaalla

 

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Juuso Aho
044 537 9898
juuso.aho(at)harjuelekter.com