Julkaistu: 31.03.2019

Tilauskanta ennätystasolla ja näkymät aurinkoiset

Olkoon ”ennätys” tämän pääkirjoituksen avainsana. Tämänkertaisessa Satsissa on ennätysmäärä juttuja; joitakin tarinoita on pitänyt siirtää seuraavaan numeroon. Sen verran paljon nyt sattuu ja tapahtuu.

Merkittävin uutinen juuri nyt on se, että Satmaticin tilauskanta eri tuote- ja projektialueilla on ennätystasolla. Muuntamoissa olemme Suomen suurin toimittaja ja tilauskanta jatkaa hyvää nousua edelleen. Kevään edetessä voin ilokseni todeta myös aurinkosähköbisneksen käyvän vilkkaampana kuin milloinkaan! Tässä Satsissa kerromme Pohjolan Energiaturvan ja Satmaticin aloittamasta yhteistyöstä, jolta odotamme aurinkoisia tuloksia. Lisäksi liikenteen sähköistymisen megatrendi näkyy meillä ajoneuvojen latausratkaisuihin liittyvien tarjouskyselyiden kasvavana tulvana.

Johdinkone parantaa kilpailukykyä
Yksi tämänkertaisen Satsin jutuista kertoo upouudesta johdinkoneestamme. Se on koko Pohjoismaissa ainut laatuaan – nimenomaan keskusvalmistajalle suunniteltu. Uusi kone auttaa osaltaan meitä lisäämään kustannustehokkuutta ja parantamaan kilpailukykyämme.

Myös komponenttimyyntimme on vahvassa kasvussa. Avaamme toukokuussa Ulvilaan Satmaticin tiloihin erityisen komponenttien näyttelytilan. Uudessa messu- ja näyttelytilassa ovat esillä periaatteessa kaikki päätuotteemme. Samalla se toimii komponenttimyynnin noutopisteenä ja pienten seminaarien pitopaikkana. Avajaisia vietetään toukokuussa.

Toimitusjohtaja vaihtuu
Niin, ja vielä yksi uutinen. Satmaticin toimitusjohtaja vaihtuu huhtikuun alussa, kun tilalleni tulee Harju Elekter Elektrotehnikan nykyinen toimitusjohtaja Jan Osa. Itse siirryn konsernissa muihin tehtäviin.

Tunnen Janin hyvin koko Satmatic-työurani ajalta. Olemme tehneet yli kymmenen vuotta hyvää yhteistyötä. Harju Elekter -konsernissa noin 25 vuotta työskennelleenä Jan tuntee erinomaisesti alan ja Suomen markkinat.

Lopuksi, hieman kaihoisin mielin, haluan kiittää kaikkia hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa aurinkoista kevättä!

Rainer Nurkkala
toimitusjohtaja