Julkaistu: 19.06.2019

Budjetti pitää ja henki on positiivinen  

Allekirjoittanut on toiminut Satmaticin toimitusjohtajana nyt runsaat kaksi kuukautta. Ensimmäisen pääkirjoitukseni aluksi haluan esittää suuret kiitokset kaikille, joiden kanssa olen saanut tänä aikana olla tekemisissä!

Lukuisat ihmiset, asiakkaista Satmaticin omaan väkeen, ovat auttaneet ja ottaneet minut todella hyvin vastaan. Arvostan sitä kovasti. Olen kohdannut paljon hyvää henkeä ja positiivista, avointa suhtautumista. Haluan vuorostani sanoa, että oveni on aina auki, tervetuloa peremmälle hyvien ideoiden kanssa!

Lisää kapasiteettia tuotantoon, myyntiin ja suunnitteluun

Kun vuosi on pian puolivälissä, voin todeta, että olemme tilausten ja liikevaihdon suhteen hyvin budjetissa – vaikka budjetti on varsin kunnianhimoinen. Satmaticin henkilökunta on onnistunut työssään hienosti.

Tuotannon puolella tarvitsemme uusien tilausten toteuttamiseksi hieman lisää tilapäistä työvoimaa. Aiomme vahvistaa myös myynnin ja suunnittelun kapasiteettia, jotta olemme varmasti syksyllä ja ensi vuonna riittävän kilpailukykyisiä.

Itse yritän jatkuvasti perehtyä kaikkeen uuteen ja vahvistaa yhteistyötä Harju Elekter -konsernin tytäryhtiöiden välillä, niin täällä Suomessa kuin kansainvälisesti.

Hyödyllisen synergian etsintää

Kesä-heinäkuun vaihteessa Harju Elekterin toisen tytäryhtiön, Finnkumun, toimitusjohtaja Maire Korpi siirtyy eläkkeelle. Suuret kiitokset Mairelle! Tuolloin otan vastaan myös Finnkumun johtotehtävät. Samalla sulautamme entisestään Satmaticin ja Finnkumun finanssi- ja talouspuolen tekemisiä.

Kuten olen aiemminkin todennut, mitään vallankumousta ei ole suunnitteilla. Perusasiat ovat kummassakin yrityksessä erittäin hyvällä mallilla. Synergiaa lisätään siellä, missä sitä on löydettävissä ja missä sen lisääminen on hyödyllistä.

Rentouttavaa kesää!

Lopuksi muutama sana kesästä ja lomista – elämä kun ei onneksi ole pelkkää työntekoa. Hyvä yhteistyö ja sujuva työskentely ihmisten välillä takaa sen, että kaikki saavat viettää omia lomapäiviään mahdollisimman rauhassa.

Muistakaamme levätä ja ladata akkujamme. On tärkeää, että ihmiset huolehtivat omasta terveydestään ja palautumisestaan eivätkä kuormita itseään liialla työllä. Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille!

Jan Osa
Toimitusjohtaja