Julkaistu: 30.10.2019

Pääkirjoitus 3/2019:

Kyllä firmalla kannattaa olla monta tukijalkaa. Sen voi jälleen hyvällä syyllä todeta, kun tarkastelee Satmaticin tämän vuoden kolmea ensimmäistä neljännestä.

Sähkönjakelutuotteissa on ollut tänä vuonna hieman suunniteltua hiljaisempaa, mutta vastaavasti teollisuuden ja automaation puolella on saatu aikaiseksi hyviä tuloksia. Kokonaisuutena olemme ihan hyvin kunnianhimoisen budjetin raameissa.

Konserniyhteistyö tiivistyy

Konsernitasolla yhteistyö tiivistyy jatkuvasti. Johtavana ajatuksena on edelleen lisätä synergiaa siellä, missä sitä on löydettävissä ja missä sen lisääminen on hyödyllistä.

Yhteistyön tiivistäminen tarkoittaa muun muassa Harju Elekter - konsernin kattobrändin käytön vahvistamista. Alkuvuodesta otimme käyttöön sähköpostipäätteen harjuelekter.com ja yhtenäistimme logomme konserniyritysten kanssa.

Uusi, yhtenäinen ilmeemme näkyy entistä selkeämmin messuilla, joilla olemme mukana. Seuraava näkymisen paikka on Teknologia 19 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 5. - 7. marraskuuta ja 5-7.2.2020 Jyväskylän Sähkö, Tele, Valo, AV-messuilla yhdistämme voimamme konsernin yritysten Finnkumun, Telesillan, Teletehnikan ja Elektrotehnikan kanssa samalla osastolla.

Kaikki toimenpiteet tehdään, koska yhdessä olemme enemmän ja voimme tarjota yhä suuremman konsernin laadukkaan valikoiman ja vakauden. Kaiken keskiössä on asiakkaidemme tyytyväisyys palveluumme. Haluamme olla paras kumppanisi laajalla toimintasektorillamme!

Ei kiveen hakattua budjettia

Ensi vuoden budjetin laatiminen on juuri alkamassa. Kaikkihan me tiedämme, että heti sen päivän jälkeen, kun budjetti on esitelty, tieto on jo vähän vanhaa. Siitä huolimatta on hyvin tärkeää käydä ajatukset ja strategiat huolella läpi vähän pitemmälläkin kuin vain kuukauden tai kahden tähtäimellä.

Harju Elekter -konsernimme jokavuotinen Harju Elekter Sales Summit -tapahtuma pidettiin tänä vuonna Liettuassa. Siellä totesimme, että myynti soittaa rumpua, jonka tahdissa etenemme. Myyntijohtajien ennusteet ovat erittäin tärkeitä, koska ne kertovat meille suunnan. Budjetti ei kuitenkaan saa milloinkaan olla kiveen hakattu. Jos eteen tulee uusia mahdollisuuksia, niihin kannattaa ehdottomasti tarttua. Muutokset ovat olennainen osa elämää, niitä ei tarvitse pelätä.

Joustavat optimistit

Vaikka maailman talous herättelee monenlaisia pelkoja ja uhkia, me olemme optimistisia. Satmatic on aina, myös vaikeina aikoina, pystynyt toimimaan joustavasti ja ketterästi. Siksi uskon, että me kykenemme myös ensi vuonna ainakin samaan kuin tänä vuonna. Kenties vähän parempaankin.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia Satmaticin työntekijöitä, asiakkaita ja kumppaneita hienosta panoksesta vuoden ensimmäisten kolmen neljänneksen aikana! Olemme jälleen saaneet yhdessä paljon hyvää aikaan.

 

 

Jan Osa
Toimitusjohtaja