Julkaistu: 15.12.2018

Satmaticin emoyhtiölle kultaa ja hopeaa!
Satmaticin emoyhtiö Harju Elekter on valittu Viron Harjumaan eli Harjun maakunnan menestyksekkäimmäksi ja koko Viron toiseksi menestyksekkäimmäksi yritykseksi. Listan oli laatinut Viron johtava talouslehti Äripäev.
Lehti julkaisi TOP 100 -listansa nyt jo 25. kerran. Tunnustukset jaettiin 29. marraskuuta. Äripäev keräsi taloustiedot kaikista Viron suurimmista yrityksistä niiden viime vuoden tulosten perusteella. Yritykset rankattiin paremmuusjärjestykseen kuuden lahjomattoman tunnusluvun perusteella. Ratkaisevia tunnuslukuja olivat vuoden 2017 liikevaihto, liikevaihdon kasvu vuoteen 2016 verrattuna, liikevoitto vuonna 2017, liikevoiton kasvu vuoteen 2016 verrattuna, kannattavuus vuonna 2017 ja oman pääoman tuotto vuonna 2017.
Jo pelkästään Harjumaan ykköspalkinto on kovan luokan saavutus; Harjumaa on Viron ylivoimaisesti suurin maakunta, jossa asuu lähes puolet Viron väestä. Maakunnan pääkaupunki on Tallinna.

Merkittäviä investointeja
Konserni on tehnyt myös merkittäviä investointeja kuluvan vuoden aikana. Satmaticin Suomessa myymiä ja markkinoimia muuntamoita valmistava Harju Elekter Elektrotehnika vietti uuden tehtaan avajaisia Keilan teollisuuspuistossa helmikuussa ja ohutlevytuotteita valmistava Harju Teletehnika sai kokonaan uuden, huippumodernin tuotantolinjan käyttöönsä syksyllä.

Satmatic Oy on osa pörssiyhtiö AS Harju Elekteriä. Koko konserni työllistää yhteensä noin 500 ammattilaista, joista lähes 300 henkilöä Virossa, yli 100 Suomessa ja lähes sata Liettuassa. Harju Elekter on noteerattu Tallinnan pörssissä.