Julkaistu: 14.12.2019

Henkilökuva: Jyri Yliahtela

Jyri Yliahtela on Satmaticin kasvavan komponenttimyynnin uusi vahvistus

Satmatic on panostanut viime vuoden alusta lähtien vahvasti komponenttimyyntiin. Kumppaniyritysten teknisenä jälleenmyyjänä toimimisesta on kertynyt hyviä kokemuksia ja näkymät ovat valoisat.

Komponenttimyynnin myyntipäällikkönä on toiminut toukokuusta 2018 lähtien Juuso Aho. Myyntiä vahvistettiin tänä syksynä, kun Ahon työpariksi ja myynti-insinööriksi nimitettiin Jyri Yliahtela.

”Olemme hyvä tiimi”

Lokakuisena haastattelupäivänä Jyri Yliahtela oli työskennellyt Satmaticin palveluksessa hieman yli kuukauden.  

– Paljon on ollut uusien asioiden opettelua. Komponenttimyynti itsessään on toki kovin tuttua aiemmalta työuraltani. Mutta onhan tässä saanut tutustua uusiin työkavereihin ja järjestelmiin ja ylipäänsä uusiin kuvioihin. Erittäin hyvin olen viihtynyt nämä ensimmäiset kiireiset viikot, Jyri kertoo.

Komponenttimyynnin lisäksi Satmaticin uudelle myynti-insinöörille kovin tuttu on myös hänen työparinsa Juuso Aho. Molemmat työskentelivät vuosia Sata-Automaation palveluksessa. Sata-Automaatio fuusioitiin viime vuoden alussa Ahlselliin, jonka leivissä he jatkoivat jonkin aikaa.

– Meillä on Juuson kanssa hyvä pöhinä! Olemme hyvä tiimi ja täydennämme mainiosti toisiamme. Tutun kaverin kanssa on ollut tosi helppo aloittaa uudessa työpaikassa.

– Työnjako näinä alkuviikkoina on ollut sellainen, että Juuso kiertää enemmän asiakkaiden luona, minä olen ollut pääasiassa konttorilla vastailemassa asiakkaiden kysymyksiin. Nyt pystymme palvelemaan asiakkaita entistä paremmin ja saamme vasteajat lyhyemmiksi. Nopea ja tehokas palvelu on ratkaisevan tärkeää, Jyri korostaa.

Vahva paikallinen brändi

Tähän malliin on kulkenut Jyri Yliahtelan urapolku myynti-insinööriksi Ulvilaan:

– Sähköautomaatiomekaanikon ammattikouluopintojen jälkeen olin pari vuotta tekemässä loistoristeilijöitä AB-Marinelin palveluksessa Turun telakalla. Hansaprintissä vierähti kuutisen vuotta sähkökunnossapitoasentajan töissä.

Turun seudulla vietettyjen vuosien jälkeen harjavaltalaislähtöisen sähköalan ammattilaisen tie toi takaisin Satakuntaan, ja vuonna 2006 hän aloitti Sata-Automaation palveluksessa. Siitä lähtien työ on liittynyt vahvasti laite- ja komponenttimyyntiin.

Sata-Automaation ja sittemmin Ahlsellin palkkalistoilla Jyri viihtyi siis reippaasti toistakymmentä vuotta. Mutta mikä houkutteli miehen Satmaticin palvelukseen?   

– Satmatic on vahva paikallinen brändi. Kun täältä otettiin minuun yhteyttä, innostuin heti. Olennaista on, että Satmatic on niin vahva tekijä nimenomaan sähköpuolella, joka on omaa alaani. Täällä voin parantaa ja monipuolistaa ammattitaitoani. Muutoinkin täällä ollaan ajan hermolla automaatiopuolen ja robotiikan kehittyessä ja vahvistuessa. Satmaticin – ja komponenttimyynnin – tulevaisuus näyttää oikein hyvältä.

Tutut tuotteet ja maahantuojat

Runsaan kuukauden kokemuksen pohjalta tyypillistä työpäivää on hieman ennenaikaista kysellä, mutta kysytään nyt kumminkin.

– Iso osa työpäivästä menee tietokoneen ja sähköpostin äärellä. Asiakkailta tulee paljon kyselyjä, joihin pyrin nopeasti vastaamaan. Tässä pitää tietää mahdollisimman laajasti lukuisista tuotteista; mitä löytyy miltäkin päämieheltä. Onneksi monivuotinen kokemus auttaa kartoittamaan asiakkaiden tarpeita.

– Sähköposteihin vastaamisen lisäksi työpäivät ovat täyttyneet tuttujen ja uusienkin päämiesten tapaamisista. Tuotekoulutuksia, monenlaisia preppauksia, uusien järjestelmien opettelua ja niin edelleen.

Entä millaisia ovat Satmaticin komponenttimyynnin uuden vahvistuksen omat vahvuudet?

– Varmaan rauhallisuus on yksi vahvuuteni. Ei hätiköintiä, ei turhia liikkeitä, vaan tehdään järkevästi asioita eteenpäin.

– Tietotaitoa päämiesten tuotteista on kertynyt. Asiakkaalta saattaa toisinaan tulla aika ympäripyöreitäkin kyselyjä ja toiveita. Osaan johdatella ja tarjota juuri oikeita tuotteita. Ja kun tunnen alan ihmisiä, voin kysyä suoraan oikeilta ammattilaisilta enkä vain maahantuojien yleisistä sähköposteista.

Pesäpalloa ja musiikkia

Kuten näissä Satmaticin henkilökuvissa on tapana, udellaan tälläkin kerralla hieman myös siviilipuolen juttuja. Siispä kuinka käy akkujen latailu työn ulkopuolella?

– Pientä kuntoilua, kuten kävelylenkkejä ja sählyä. Tosin vielä en ole ehtinyt Satmaticin oman porukan sählytreeneihin. Ja koska sukujuureni juontuvat Vimpelistä, pesäpalloa olen harrastanut vuosikausia; aiemmin pelasin, viime aikoina olen valmentanut UPV:n E-poikia. Musiikkiharrastus on vaihtunut soittamisesta enemmän kuuntelun puolelle.

– Perheeseen kuuluvat vaimo, 14-vuotias tytär ja 11-vuotias poika. Porin Ruosniemessä asutaan mukavien lenkkimaastojen äärellä metsän kupeessa, Jyri Yliahtela kertoo.