SatLight on Satmaticin älykäs katuvalojen etäohjausjärjestelmä esimerkiksi julkiseen rakentamiseen, kunnille ja kaupunkeihin!

SatLight katuvalo-ohjaus

SatLight on ratkaisu julkisen rakentamisen tiukentuviin energian säästötavoitteisiin. Järjestelmän kustannukset ovat rakennusvaiheessa marginaaliset ja se tarjoaa merkittäviä säätöjä niin energiankulutukseen, kuin kunnossapitokuluihinkin.

Satmaticilla Ulvilassa suunniteltu järjestelmä on GPRS-pohjainen, laitteessa on SIM-kortti ja ohjaus tapahtuu internetin välityksellä. Systeemiä hallinnoi Telecontrol-serveri, joka on Satmaticin hallinnassa. Käyttäjä voi määritellä valaistuksen määrää ja ajoitusta mistä ja milloin tahansa käyttöliittymän kautta.

Syttymisen ja sammumisen lisäksi voidaan hallinnoida valaistuksen määrää. Esimerkiksi pyöräteillä voidaan yöaikaan sammuttaa joka kolmas lamppu tai harrastuspaikoilla jatkaa valaistusta pidempään, kuin hiljaisemmilla alueilla.

Mikäli yhteys serveriin jostain syystä katkeaa, kytkee järjestelmä valaistuksen edellisen päivän asetuksien mukaisesti. Myös valaistavan alueen laajennus käy jälkikäteen helposti. Satmaticin järjestelmän valtteja ovatkin kokonaistaloudellisuus, varmuus ja helppokäyttöisyys.

Järjestelmä on ollut kovassa testikäytössä ja saanut hyvin positiivisen palautteen. Esimerkiksi Harjavallan tekninen lautakunta laski, että kaupungin investointi maksaa itsensä takaisin 2–3 vuodessa. SatLightin odotettu käyttöikä on kuitenkin hyvinkin kaksikymmentä vuotta vain pienillä päivityksillä.

SatLight on täysiverinen teollisuustasoinen ratkaisu!