Julkaistu: 30.06.2014

Yhteistyöllä yhä aurinkoisempaa energiaa
 

Sähköyhtiöt ovat Satmaticille erittäin tärkeitä kumppaneita. Tuorein osoitus satakuntalaisten sähköyhtiöiden ja Satmaticin vahvasta kumppanuudesta on kesäkuun alussa solmittu yhteistyösopimus aurinkoenergian edistämiseksi.

Kokemäen Sähkö, Lammaisten Energia, Paneliankosken Voima ja Vatajankosken Sähkö allekirjoittivat 2. kesäkuuta Satmaticin kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on edistää aurinkosähkön hyödyntämistä ja toimittaa jatkossa Satmaticin aurinkosähkötuotteita näiden energiayhtiöiden asiakkaille.

– Kokemäen Sähkön näkökulmasta yhteistyösopimus on merkittävä. Sopimuksen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uusiutuvan energian tuotantomahdollisuutta ja energiaomavaraisuutta. Pienten ja paikallisten yhtiöiden kannalta sopimus on tärkeä monissa muissakin asioissa. Yhteistyötä tekemällä pysymme tehokkaammin kehityksessä mukana, sanovat Kokemäen Sähkö Oy:n alue- ja hankintapäällikkö Pekka Mäkivirta sekä toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

– Aurinkosähkö on vahvasti nykyaikaa. Sen tuottaminen on ekologista, ja järjestelmien kehitykseen panostetaan aktiivisesti. Yhteistyön ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme paneeleita järkevään hintaan. Aurinkosähköjärjestelmät tuovat sähköverkkoon lisää älykkyyttä kaksisuuntaisen mittauksen myötä. Yhteistyön kautta voimme mahdollisesti kehittää muun muassa mittaustapoja tulevaisuudessa, Mäkivirta sanoo

– Odotamme aurinkoenergian tuotantojärjestelmien kehittyvän ja tuotannon lisääntyvän. Tämän seurauksena myös paneelien hinnat varmasti laskevat. Toivomme, että aurinkoenergiaa aletaan ottaa yhä tehokkaammin muiden energiamuotojen rinnalle, täydentää Kimmo Nurminen, joka toimii Kokemäen Sähkön lisäksi myös Paneliankosken Voiman toimitusjohtajana.

 Kiinnostus aurinkosähköä kohtaan kasvaa kohisten

 Vähintään yhtä suuria odotuksia on Satmaticin puolella – niin yhteistyöstä kuin laajemminkin aurinkoenergian kehittämisestä ja hyödyntämisestä.

– Kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan on lisääntynyt viime aikoina todella paljon. Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilötkin kyselevät yhä enemmän tarjoamiemme aurinkoenergiajärjestelmien perään. Samaan aikaan aurinkopaneelien ja tasasähkön vaihtosähköksi muuttavien inverttereiden hintoja on saatu alaspäin, kertoo Satmaticin myynti-insinööri ja sähkötöiden johtaja Kari Aarniomäki.

– Yhteistyökuviomme sähköyhtiöiden kanssa tuo varmasti meille näkyvyyttä ja sitä kautta lisää kysyntää. Sopimus on hyvin merkittävä, Aarniomäki sanoo.

Samalla kun kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan kasvaa, myös kilpailu kovenee. Kuinka Satmatic aikoo tulevaisuudessakin pysyä kehityksen kärkijoukoissa?

– Yhä suuremmalla näkyvyydellä ja myyntimiehen aktiivisuudella! Ja tietenkin laadukkailla tuotteilla ja hyvällä asiakaspalvelulla. Meidän pitää valppaasti metsästää niitä tahoja, jotka suunnittelevat kiinteistöihinsä aurinkoenergiaa. Hintakisa ja kilpailu kaikkineen kovenevat koko ajan, mutta kyllä me aiomme pärjätä.

– Panostamme jatkossakin sekä aurinkopaneeleissa että inverttereissä huippulaatuun, emmekä aio siirtyä niin sanottuihin ”Kiinan versioihin”. Olennainen osa Satmaticin palveluita ovat järjestelmien asennukset, joihin taas liittyy esimerkiksi paneelien helppo kiinnitys mitä erilaisimpiin kattorakenteisiin. Tämä kaikki vaatii meiltä myös jatkuvaa tuotekehitystä, Aarniomäki korostaa.

 Samat arvot yhdistävät kumppaneita

 Miksi neljä vahvaa ja perinteistä paikallista sähköyhtiötä halusivat yhteistyökumppanikseen juuri Satmaticin? Tässä yli satavuotiaan Kokemäen Sähkön edustajien vastaus kysymykseen:

– Satmatic on meille tuttu toimija aiemmista yhteistyökuvioista. Se on toimittanut Kokemäen Sähkölle muun muassa sähköautojen lataustolppia.

– Satmatic edustaa läheistä ja paikallista toimijaa. Yhtiöllä on samat arvot kuin meillä. Paikallisena toimijana Satmaticin toimintaperiaatteet ovat lähempänä Kokemäen Sähkön näkemyksiä kuin valtakunnallisten tai kansainvälisten yhtiöiden.

– Yksi merkittävä syy toimittajavalintaan oli myös se, että Satmatic tarjosi ainoana yhtiönä omakotitaloon soveltuvaa 3 kW:n kolmivaiheista paneelijärjestelmää, kertovat Kokemäen Sähkön alue- ja hankintapäällikkö Pekka Mäkivirta ja toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

Aurinkoyhteistyötä

Neljä satakuntalaista sähköyhtiötä ja Satmatic solmivat kesäkuun alussa yhteistyösopimuksen aurinkosähkön edistämisestä. Allekirjoittajina olivat vasemmalta Vatajankosken Sähkön myyntijohtaja Jalmari Rossi, Kokemäen Sähkön ja Paneliankosken Voiman toimitusjohtaja Kimmo Nurminen, Lammaisten Energian energiapäällikkö Jari Puustelli, Satmaticin myyntijohtaja Rainer Nurkkala ja taustalla seisova Satmaticin toimitusjohtaja Simo Puustelli. 

Lisätietoja:

Myynti-insinööri

Kari Aarniomäki

GSM 044 5379 881

kari.aarniomaki(at)satmatic.fi