Julkaistu: 19.06.2017

Kesälomille kovan kasvun keskellä

Monet meistä huokailevat juhannuksen lähestyessä, miten ihmeessä ehtisi tekemään kaikki työt, jotta voisi jäädä hyvillä mielin kesälomalle. Talouselämän positiivinen muutos on tullut rytinällä. Henkilöstön tarpeen ennakointi on ollut miltei mahdotonta näin nopeassa ja yllättävässä nousussa. Mekin olemme rekrytoineet asentajia lähes tuplakapasiteettiin, toimihenkilöidenkin määrää olemme lisänneet kolmanneksen.

On mahtavaa, kun asiakkaamme ovat luottaneet alati kasvavat sähköistystarpeensa meidän hoitoomme. Vientisektori kasvaa kohisten, verkonrakennus on todella hyvässä vauhdissa ja aurinkoenergian puolella toimitukset ovat ottaneet kerrassaan upean tiikerinloikan.

Hyvältä näyttää ja tuntuu! Kun vain löytyisi riittävästi osaavia käsiä ja päitä.

Sähköalan osaajista huutava pula

Onneksi paikalliset oppilaitokset ovat antaneet yrityksille hyvän resurssilisän kesäkuukausiksi. Me saamme kehityskelpoista työvoimaa ja opiskelijoille avautuu mainio mahdollisuus hyvään harjoitteluun oikeassa työympäristössä. Sähköalan valmiita ammattilaisia on kuitenkin lähes mahdotonta löytää. Koulutusorganisaatioiden pitää nyt miettiä erityisen tarkasti, mikä on juuri se ala, joka vetää ja työllistää. Nyt ei ole varaa koulutusvääristymiin; työelämän todellisia tarpeita on kuunneltava viimeisen päälle herkällä korvalla ja myös reagoitava nopeasti.

Tällä hetkellä suurin pula näyttää siis olevan sähköalan osaajista. Monet asiakkaamme eivät voi ottaa vientikauppoja kotiin, koska sähköalan kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä. On suorastaan surullista, jos ja kun tarjolla olevat kaupat jäävät tekemättä väärien koulutusratkaisujen vuoksi. Koulutusorganisaatioiden pitää osata myös ennakoida viisaasti ja riittävän kaukonäköisesti. Se onnistuu parhaiten tiivistämällä entisestään yhteistyötä yrityselämän kanssa. 

Akut ehdottomasti ladattava kunnolla

Mutta se ongelmista. Kesäloma on tärkeä hetki irrottautua työn arjesta ja antaa oman mielen saada lepoa. Vaikka tuntuu, että etenkin nuorena jaksaa vaikka mitä, akut on ehdottomasti ladattava aika ajoin kunnolla. Työurat ovat pitkiä, ja kunnon lomien avulla koemme olomme työssä mukavaksi koko vuoden ja koko elämän.

Rentouttavaa kesää!

toivottaa Simo Puustelli

 

Satmatic Oy:n emokonserni AS Harju Elekter laajentaa liiketoimintojaan Suomessa. Konserni hankki kesäkuun alussa omistukseensa laivateollisuuden sähköurakointiin erikoistuneen Telesilta Oy: n. Yritys jatkaa toimintaansa Uudessakaupungissa vähintään entisessä laajuudessaan konsernin tytäryhtiönä. Toimitusjohtajana jatkaa Kari Laulajainen.

AS Harju Elekter konserni allekirjoittamassa kauppaa Telesilta Oy:n kanssa