Julkaistu: 17.12.2015

Satmatic tarjoaa yhä helppokäyttöisempiä ratkaisuja ajoneuvojen lämmitykseen ja lataukseen

 

Satmatic kehittää ja valmistaa jatkuvasti uusia ratkaisuja ajoneuvojen lämmitykseen ja lataukseen. Laadukkaita, kestäviä ja monipuolisia uutuustuotteita tuodaan markkinoille vuosittain.

– Piharasioissa uusin tuotteemme on digitaalinen ECO-malli, jossa on uudenlainen termostaattiohjaus. Tässä ratkaisussa päiväajan auringonpaiste ei napsauta lämmitystä pois, vaan laite mittaa yön keskiarvoja ja toimii niiden mukaan.

Termostaattiohjauksella pystytään säästämään energiaa lähes puolet verrattuna kiinteällä ajalla olevaan kelloon. Lisäksi kellossa on valittavissa kolme eri päälläoloaikaa, selvittää myyntipäällikkö Jukka Koivula.

– Tämä uutuustuote on jo valmiina, markkinoille se tulee alkuvuoden aikana.

– Yleisestikin nyt ollaan piharasioiden kehittelyssä menossa yhä vahvemmin digitaalikelloihin. Siirtyminen mekaanisista digikelloihin tapahtuu hitaasti mutta varmasti, Koivula sanoo.

Uutta sähköauton lataukseen

– Latauspuolella tulossa on niin sanottu type 2 mode 3 -latausrasia. Se on lämmitysrasiaan rakennettu latausrasia, joka sopii siis samaan tolppaan, kuin lämmitysrasiatkin. Tämäkin uutuustuote on jo valmis markkinoille.


Type 2 Mode 3 lämmitysrasiaan integroitu latausratkaisu

Pureutumatta tarkemmin teknisiin yksityiskohtiin tarkastellaan seuraavassa hieman tuotekehittelyn ja valmistuksen filosofiaa.

Piharasiat ovat Satmaticille merkittävä tuoteryhmä, vaikka niiden osuus yrityksen liikevaihdosta ei järin suuri olekaan.

– Ne ovat hyvin merkittäviä sikäli, että ne ovat ratkaisuistamme ja konkreettisista tuotteistamme kaikkein lähimpänä kuluttajia. Ne ovat tavallaan helppoja ja ymmärrettäviä tuotteita – toki vaativia kehitellä ja valmistaa.

Kuunnellen ja kysellen

Kuten kaikessa bisneksessä, tälläkään rintamalla ei voi pysähtyä.

– Kehittelemme koko ajan uusia tuotteita. Johtoajatuksena on, että ratkaisujen pitää olla aina aiempia älykkäämpiä ja helppokäyttöisempiä, Jukka Koivula sanoo.

Tavoitteena on, että tulevaisuuden tuotteita käyttävä ei tarvitse minkään sortin ohjekirjaa.

– Kyllä me yhä enemmän kuuntelemme niin sanottuja tavallisia ihmisiä ja kyselemme käyttäjien mielipiteitä ja toiveita. Tavoitteemme on valmistaa mahdollisimman loogisia laitteita, jotka toimivat samalla logiikalla kuin muutkin tutut laitteet. Käyttäjäystävällisyys ja helppokäyttöisyys ovat ykkösjuttuja, Jukka Koivula korostaa.

Suunnittelun lisäksi Satmaticin lämmitys ja latausrasiat myös valmistetaan kotimaisena työnä Ulvilassa.

Satmaticin laajasta piharasioiden valikoimasta löytyvät ratkaisut ajoneuvojen lämmityksestä ja latauksesta puutarha- ja pysäköintialueiden virtalähteisiin ja venesatamiin. Lisäksi saatavilla ovat asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyt tuotteet. Kotelot tehdään iskun- ja pakkasenkestävästä polykarbonaatista, alumiinirasiat anodisoidusta alumiiniprofiilista.

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö

Jukka Koivula

GSM 0500 533 327