Julkaistu: 31.03.2016

Satmatic ja Finnkumu – vahvaa yhteiseloa

 

Yhteistyöllä menestykseen

Satmaticin ja Finnkumun yhteiselo täyttää tulevana kesänä kaksi vuotta. On aika tarkastella, miten ulvilalaisen ja kurikkalaisen – satakuntalaisen ja eteläpohjalaisen – kumppanuus on sujunut.

Mutta ensin muutamat sanat kurikkalaisyrityksestä. Vuonna 2003 perustettu Finnkumu Oy on jo vuosia ollut yksi Suomen johtavista puistomuuntamoiden valmistajista. Puistomuuntamoiden ohella yritys suunnittelee ja valmistaa myös muita sähkönjakeluun tarkoitettuja tuotteita, kuten kaapelijakokaappeja. Kesäkuussa 2014 Finnkumu siirtyi kokonaisuudessaan Satmaticin omistukseen.

Luonnikasta yhteistyötä

– Yhteistyömme Finnkumun kanssa on sujunut oikein hyvin. En ole huomannut minkäänlaisia kulttuurien törmäyksiä. Pohjanmaalla on luonnikasta väkeä ja Finnkumun porukat ovat todella kovia tekemään töitä, sanoo kehityspäällikkö Anu Rantala Satmaticista.

Anu Rantala on muiden töidensä ohella tehnyt hyvin tiivistä yhteistyötä Finnkumun ihmisten kanssa. Niin tiivistä, että hän työskenteli puolisen vuotta Finnkumussa. Yhteydenpito on edelleen viikoittaista, mutta hoituu lähinnä puhelimitse.

– Nykyisin meiltä käydään Kurikassa muutaman kerran kuussa. Vaikka useimmat asiat sujuvat sähköisesti, onhan se aina ihan eri asia hoitaa asioita kasvotusten. On helpompi toimia, kun tuntee toisensa.

ERP auttaa keskittymään olennaiseen

Anu Rantalan Finnkumu-työt ovat suurimmaksi osaksi liittyneet kirjainyhdistelmään ERP. Toiminnanohjausjärjestelmästä on siis kysymys.

– Aloimme valmistella Finnkumun järjestelmää alkusyksyllä 2014, ja kunnolla käyttöön ERP tuli kesällä 2015. Sen jälkeen sitä on kehitetty ja täydennetty. Tuollainen systeemihän ei tule milloinkaan täysin valmiiksi, aina toimintaa voi pyrkiä tehostamaan, Anu Rantala muistuttaa.

– Toimiva ERP on antanut Finnkumulle – toki myös Satmaticille – lisäaikaa moniin hyödyllisiin toimiin. Se auttaa keskittymään olennaisiin asioihin. ERP on helpottanut Finnkumun perustoimintoja: koko toimintaketjua ostoista tuotantoon pystyy seuraamaan aiempaa paremmin, raportointia on saatu yhtenäisemmäksi ja niin edelleen.

Oppimista ja kontakteja

Vaikka Finnkumu jatkaa edelleen itsenäisenä yksikkönä, yhteistyötä tehdään monella tasolla ja tavalla, ennen kaikkea myynnissä. Mutta yhteistyö ei ole mikään itseisarvo, vaan kaikki yhteispeli tähtää bisneksen parantamiseen.

– Olemme varmasti molemmat oppineet toinen toiseltamme. Me olemme saaneet hyvää oppia pohjanmaalaisesta työnteosta. He todellakin ovat kovia paiskimaan töitä ja tekevät hyvää tulosta melko pienellä porukalla, Anu Rantala sanoo.

– Olemme saaneet molemmin puolin uusia ja arvokkaita kontakteja. Yhteistyö on ollut palkitsevaa ja hyödyllistä. Uskon, että tulevaisuudessa yhteistyö syvenee entisestään.

– Finnkumun toimintaa on ollut hieno seurata. Yrityksessä työskentelee tiivis porukka, joka tuntee hyvin toisensa.

– Toki kaikkein tärkeintähän on, että heillä on viimeisen päälle hyvät ja laadukkaat sekä kotimaiset tuotteet. Sitä kautta se menestys ja pitkän linjan asiakassuhteet syntyvät, Anu Rantala sanoo.

Finnkumu Oy

Finnkumu suunnittelee, valmistaa ja myy sähkönjakeluun tarkoitettuja tuotteita: ulosasennettavia puistomuuntamoita ja kaapelijakokaappeja. Tuotevalikoimaan kuuluvat lisäksi sisämuuntamoiden pienjännitekojeistot ja ilmaeristeiset keskijännitekojeistot.

Finnkumu Oy perustettiin marraskuussa 2003. Aluksi yritys toimi Vaasassa, 2005 se siirtyi Kurikkaan.

Kesäkuussa 2014 Finnkumu siirtyi kokonaisuudessaan Satmatic Oy:n omistukseen.

Vuonna 2014 Suomen Asiakastieto myönsi Finnkumulle arvonimen Suomen Vahvin Yritys 2014. Vuonna 2015 Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi Finnkumun vuoden maakunnallisena yrityksenä. Lisäksi Finnkumu luokiteltiin Kauppalehden tutkimus- ja analyysiyksikön, Balance Consultingin, menestyjäluokituksessa taloudellisen suorituskykynsä perusteella vuoden 2015 menestyjäyritykseksi.

 

Kehityspäällikkö Anu Rantala

www.finnkumu.fi

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö

Anu Rantala

GSM 040 736 7979

anu.rantala(at)satmatic.fi