Julkaistu: 21.06.2015

Satmatic Oy kouluttaa aurinkosähköstä kiinnostuneita alan ammattilaisia
 

Satmatic antaa myös aurinkosähkökoulutusta

Kiinnostus aurinkosähköä kohtaan kasvaa Suomessa tasaisen varmasti. Satmatic haluaa olla kehityksen kärkijoukoissa – monellakin rintamalla. Aurinkosähköjärjestelmien toimittamisen ja asennusten lisäksi Satmatic osallistuu myös muun muassa sähköasentajien ja opettajien kouluttamiseen. Satmaticin ammattilaisten aurinkoenergiaosaaminen kun on vuosien varrella vääjäämättä noussut sellaiselle tasolle, että tietotaitoa kelpaa jakaa muillekin.

Teoriaa ja käytännön oppia

– Olemme olleet tänä vuonna vahvasti mukana parissakin aurinkosähkökoulutuksessa. Sähköinfo Oy:n järjestämässä, kolmipäiväisessä aurinkosähköasentajien sertifiointikoulutuksessa vastasimme yhden koulutuspäivän käytännön opetuksesta. Käytännön harjoituksissa koulutettavat pääsivät kytkemään inverttereitä, käpistelemään laitteita ja tekemään ihan oikeita asennuksia, kertoo myyntipäällikkö Hannu Poussu Satmaticilta.

– Toinen koulutus sisälsi teoriaopetusta ammattikoulujen ja ammattikorkeakoulun opettajille. Tämä yhden päivän koulutusrupeama pidettiin Kokemäellä Sataedun tiloissa. Se oli Satmaticin, Sataedun ja Sähköinfon yhdessä järjestämä. Satmatic vastasi pääasiassa koulutuksen sisällöstä, mutta verkkoyhtiö Lammaisten Energia piti lyhyen osuuden järjestelmien verkkoonliittämisestä.

Teoriakoulutuksessa lähdettiin liikkeelle aurinkosähköjärjestelmien toimintaperiaatteista sekä järjestelmän suunnittelusta ja paneelien asennuksesta erilaisille alustoille.

Muita pääaiheita olivat aurinkosähköjärjestelmän sähköasennukset ja mittaukset, invertterin liityntä web-serverille ja sähköntuotannon seuranta, aurinkosähköjärjestelmän liittäminen sähköverkkoon sekä asiakirjojen laadinta ja laitteiston luovutus asiakkaalle

Aurinkoiset tulevaisuudennäkymät

– Kun itse Satmaticissa myymme ja asennamme kaikkea aurinkosähköjärjestelmiin liittyvää, meille on luonnollisesti kertynyt paljon osaamista ja käytännön kokemusta aiheen ympäriltä. Puhutaanpa sitten paneeleista, inverttereistä, tekniikasta, kiinnityksistä – oikeastaan mistä tahansa aurinkosähköön liittyvästä. Toki koulutukset ovat myös oivallinen tilaisuus markkinoida Satmaticin palveluita, Hannu Poussu kertoo.

Sanomattakin on selvää – mutta sanotaan nyt kuitenkin – että ympäristöystävällisen ja taloudellisen aurinkoenergian tulevaisuudennäkymät ovat valoisat, kerrassaan aurinkoiset! 

– Ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia aurinkoenergiasta, kuten muistakin uusiutuvista energiavaihtoehdoista. Joka vuosi keskustelu ja kauppa käyvät edellisvuotta vilkkaampana.

– Tämä ala kasvaa koko ajan. Me Satmaticissa haluamme käyttää järjestelmissä alan huippuvehkeitä, jotta varmasti olemme ja pysymme tekniikan kärjessä. Joka vuosi olemme onnistuneet tuomaan markkinoille jotakin uutta.

Valmiina suureenkin harppaukseen! 

Takavuosina aurinkosähköjärjestelmiä hankkivat lähinnä ympäristöystävällisyyttä korostavat edelläkävijät – hieman korkeamman hinnankin kustannuksella. Viime vuosina aurinkopaneelien ja muidenkin järjestelmiin kuuluvien laitteiden hinnat ovat laskeneet reilusti. Niinpä nyt ja varsinkin tulevaisuudessa Satmaticin suunnittelemia järjestelmiä hankkivat jo monet muutkin.

– Yritysten ohella yksityishenkilötkin ovat vuosi vuodelta kiinnostuneempia aurinkoenergian suomista mahdollisuuksista. Satmaticille aurinkoenergia ei ole pääbisnes, mutta olemme päättäneet olla siinä vahvasti mukana. Sen merkitys kasvaa koko ajan ja siitä voi tulla todella iso juttu! Harppaus isoksi jutuksi voi tapahtua yllättävänkin nopeasti – ja silloin meidän pitää olla valmiina, Poussu visioi.

 

Aurinkosähkö – täynnä mahdollisuuksia

Aurinkoenergian edut ovat merkittävät ja mahdollisuudet lähes rajattomat. Lainatkaamme loppuun muutamat yleiset pointit Hannu Poussun laatimasta koulutusmateriaalista:

- Aurinkoenergia on uusiutuva ja saasteeton energiamuoto.

- Sähkön hinnannousulla ei ole vaikutusta omavaraisesti tuotettuun aurinkosähköön.

- Aurinkosähköä on saatavilla kaikkialla – silloinkin kun sähköliittymä on kaukana.

- Järjestelmät ovat huoltovapaita ja helppokäyttöisiä

- Alentaa rakennuksen E-arvoa.

- Pienentää sähkölaskua.

- Tukemalla aurinkoenergiateollisuutta Suomeen voidaan luoda uusia työpaikkoja ja vähentää tuontienergian tarvetta.

Lisätietoja Satmaticin aurinkoenergiajärjestelmistä ja aurinkosähköstä laajemminkin:

 

Myyntipäällikkö

Hannu Poussu

GSM 050-327 0319

hannu.poussu(at)satmatic.fi