Julkaistu: 02.04.2018

SICK ja Satmatic tiivistävät yhteistyötään  

SICK Oy ja Satmatic ovat tehneet yhteistyötä ja kauppaa jo vuosikaudet. Nyt kumppanuus on nousemassa aivan uudelle tasolle.
– Teimme tammikuussa SICK Oy:n kanssa sopimuksen teknisenä jälleenmyyjänä toimimisesta. Alamme tehdä hyvin tiivistä yhteistyötä. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että alamme markkinoida erilaisia SICK AG:n valmistamia komponentteja asiakkaille.
– Tarkoitus on muun muassa pitää yhteisiä tuote-esittelyjä Satmaticin tiloissa Ulvilassa. Onhan meillä ennenkin ollut komponenttimyyntiä, mutta tämä on nyt tiiviimpää. Tavoitteena on tietenkin myynnin kasvattaminen ja uusien asiakassuhteiden luominen meille molemmille, kertoo Satmaticin myyntijohtaja Ville Kajan.

Anturitekniikkaa teollisuuteen
Tähän väliin parit sanat Satmaticin kumppanista. SICK Oy on globaalisti toimivan SICK AG:n suomalainen tytäryhtiö. Vuonna 1991 perustetussa tytäryhtiössä työntekijöitä on 35, koko konsernissa lähes 9 000. SICK on yksi maailman johtavista teollisuuden antureiden ja anturisovellusten valmistajista.
– Valmistamme esimerkiksi optista anturitekniikkaa teollisuuteen. Tuotteitamme käytetään muun muassa teollisuus- ja prosessiautomaatiossa sekä logistisessa automaatiossa. Valmistamme paljon henkilöitä suojaavia laitteita. Turvalogiikkaa ja turvareleitä, monenlaisia turvalaitteita, selvittää SICK Oy:n aluemyyntipäällikkö Vesa Järvinen.

Yhteistyö alkoi vauhdilla
Palatkaamme takaisin partnereiden yhteistyökuvioihin. SICK Oy:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan myynnistä vastaava Vesa Järvinen ja Satmaticin myyntijohtaja Ville Kajan ovat viime kuukausina pitäneet palaverin poikineen.
– SICK Oy:n strateginen lähtökohta on hakea sellaisia yhteistyökumppaneita, joilla on tahto kehittyä ja jotka pystyvät antamaan lisäarvoa meidän tuotteidemme alueelliselle jälleenmyynnille. Satmatic on hyvin vahva toimija Satakunnassa – ja toki muuallakin. Anturibisnes on tuttua heillekin, Järvinen aloittaa. Ja jatkaa:
– Meidän aiempi kumppanimme lopetti toimintansa ja olimme juuri etsimässä uutta partneria. Samalla hetkellä Satmatic lähestyi meitä, joten yhteistyö alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Kummallakin osapuolella oli aito halu yhteistyön aloittamiseen. Sen jälkeen kumppanuuden kehittely on edennyt vauhdilla ja hyvällä meiningillä.

Tavoitteena monipuolinen kumppanuus
– Nyt me koulutamme Satmaticin ammattilaisia meidän tuotteisiimme ja käymme yhdessä asiakkaissa. Haluamme panostaa kumppanuuteen ja uskomme, että se tuo hyviä tuloksia. Satmatic puolestaan ilmoitti heti, että he ovat valmiita rakentamaan organisaatiota tämän asian ympärille. Tässä tehdään kohdennettua myyntityötä rennolla mutta ammattimaisella otteella, Järvinen juttelee.

SICK Oy:n Vesa Järvinen näkee yhteistyössä paljon mahdollisuuksia. Alkuun Satmatic toimii teknisenä jälleenmyyjänä, myöhemmin laajemmassa teknisen partnerin roolissa. Yritysten on tarkoitus edetä askel askeleelta kohti yhä monipuolisempaa kumppanuutta.
– Olen kovin innoissani tästä yhteistyöstä. Satmaticin tekeminen tuntuu olevan monella mittarilla erittäin hyvällä pohjalla. Sekin edesauttaa yhteistyön kehittämistä, että siellä on mukavaa porukkaa, Vesa Järvinen kehuu.

Satmaticin Ville Kajan ja Sick Oy Vesa Järvinen

Lisätietoja:
Myyntijohtaja
Ville Kajan
GSM 0400 571 082
ville.kajan(at)satmatic.fi