Julkaistu: 05.04.2018

Vahvaa sähköistä tekemistä jo 30 vuotta  

Satmatic juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Ja mikäs on juhliessa, kun viime vuosi oli jälleen menestyksekäs ja liikevaihtomme jatkoi kasvuaan. Myös tulevaisuus näyttää valoisalta koko ajan kovenevasta kilpailusta huolimatta.
Tämän vuoden alkajaisiksi koimme suuren muutoksen, kun Satmaticin johdossa lähes kolme vuosikymmentä toiminut Simo Puustelli jättäytyi toimitusjohtajan tehtävistä. Allekirjoittanut sai kunnian astua suuriin saappaisiin.
Jatkuvuus on kuitenkin yksi juhlavuotemme teemoista ja nyt painopiste on paluu toiminnan ytimeen. Siinä avainsanoja ovat pitkäaikaiset asiakassuhteet ja sopimusvalmistus – sekä tuotannon jatkuva kehittäminen.  

Ilman pitkäaikaisia asiakassuhteita 30-vuotinen taival olisi ollut sula mahdottomuus. Meille on kunnia-asia pitää se, minkä lupaamme. Päämäärämme on olla seuraavatkin vuosikymmenet asiakkaillemme paras vaihtoehto. Panostamme kaikin keinoin pitkäjänteiseen yhteistyöhön.

Joustavaa valmistuspalvelua
Sopimusvalmistus taas on osoittautunut erittäin toimivaksi konseptiksi. Sopimusvalmistusta voisi kuvata myös valmistuspalveluksi. Siinä valitaan asiakaskohtaisesti parhaiten sopivat palvelut halutun toimitustavan varmistamiseksi.

Valmistuspalvelussa Satmatic on ollut vuosien saatossa edelläkävijä. Se on asiakkaalle ennen kaikkea hyvin joustava tapa toimia. Satmatic takaa valmistuksen resurssit ja suunnittelun. Projektihallinnan laajuus voidaan sopia tapauskohtaisesti.
Käytännössä Satmatic kytkeytyy usein asiakkaan järjestelmään ja hakee valmistettavat tai tarjottavat työt asiakkaan järjestelmästä. Valmistuspalveluun kuuluu olennaisena osana työvaiheiden ja kustannusten raportointi, joka räätälöidään aina asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaan.

Satmatic on jo pitkään ollut yksi Suomen johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan rakentajista. Sähkörakentaminen ja projektitoiminta ovat olleet toimintamme tukipilareita alusta asti, ja niin ne ovat myös tulevaisuudessa. Vahva sähköinen tekeminen jatkuu!

Kehityksen kärkijoukoissa
Paluu toiminnan ytimeen ei kuitenkaan tarkoita peruutuspeilin katselua.

Satmatic jatkaa määrätietoista kehitystyötä monella rintamalla. Onpa kysymys sitten moottorikeskuksista, uusiutuvien energioiden ratkaisuista, sähköajoneuvojen latausjärjestelmistä, maakaapeloidun sähköverkon rakentamisesta – tai vaikka elintarvikehyönteisten olosuhdehallinnan säätöjärjestelmistä. Monessa aiomme olla tulevaisuudessakin mukana, ja aivan kehityksen kärkijoukossa.

Satmaticin henkeen sopinee, että juhlimme tasavuosikymmeniä pääasiassa työn merkeissä. Toki historiikki on valmisteilla ja kuluvan vuoden aikana on luvassa useita messuja ja tapahtumia.

Antoisaa ja menestyksekästä kevättä!

  

Rainer Nurkkala
Toimitusjohtaja