Julkaistu: 15.12.2017

Ennätysten vuosi  

Vuosi on kääntynyt taas lopuilleen. Aika kulkee nopsaan näin taaksepäin katsottuna. Valoisuus on säiden puolesta minimissään, onneksi lunta on hieman tullut tänne länsirannikollekin.
Liiketoiminnan kannalta vuosi on ollut hyvinkin valoisa! Harju Elekter -konsernin kaikki Suomen-yhtiöt menevät vahvasti ja vauhdilla eteenpäin, kuten koko konsernikin. Satmaticin liikevaihto kasvaa rajusti, jopa 80 prosenttia viime vuodesta, joka sekin oli ennätysvuosi. Myös Finnkumu ja Telesilta tekevät ennätykselliset liikevaihdot.
Verkonrakennus on suurin kasvaja, mutta merkittävää parannusta on tapahtunut muillakin aloilla. Vientiin liittyvät konepajasektorin toimitukset, aurinkoenergia sekä ajoneuvojen lämmitys- ja latausratkaisut ovat menneet vakaasti eteenpäin, myös kotimaan valmistava teollisuus on ollut hyvässä vedossa.

Suuret kiitokset

Jälleen kerran on aika kiittää Teitä arvoisat asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Teidän luottamuksenne ansiosta menestyksemme nousee historian ennätystasolle. Tulevaisuuden ennusteetkin ovat positiivisia, joten käymme ensi vuoteen valoisin mielin ja yhä vahvemmalla tulevaisuuden uskolla.
Sähkön kulutus maailmassa kasvaa jatkuvasti. Vaikka säästömäärätkin ovat merkittäviä, sähkö valtaa alaa muilta tekniikoilta. Digitalisaatio, sähköinen liikenne, ilmastonmuutos ja sähköisten sovellusten kasvu tukevat jatkuvasti sähkötekniikan kehittymistä.
Näiden tarpeiden tyydyttämiseen nojaavat myös meidän yhtiöidemme päämäärät. Luomme asiakkaillemme mahdollisuuden menestyä, hoidamme heidän sähköistysosuutensa ja menestymme heidän kanssaan.

TJ:n TJ-tunnelmia

Kuten tunnettua TJ tarkoittaa toimitusjohtajan lisäksi myös armeijasta tuttua Tänään Jäljellä -termiä. Kari Tapion hieno laulu Paalupaikka on viime aikoina soinut mielessä. ”Olin kai se poika jonon häntäpäästä, jolle kärkimiesten paineet laitettiin. Elämä ei lainaa mitään eikä säästä. 'Kaikki tai ei mitään', silloin sanottiin...”.
Vuodenvaihteessa päättyy myös minun yli 29-vuotias urani Satmaticin toimitusjohtajana. Tätä kirjoittaessani TJ:n TJ on käynyt melko vähiin. Remmiin astuu vahvan kansainvälisen taustan omaava, Satmaticin nykyinen varatoimitusjohtaja ja myyntijohtaja Rainer Nurkkala. Toivotan hänelle ja koko konsernillemme loistavaa tulevaisuutta.
Omat pestini jatkuvat Satmaticin, Finnkumun ja Telesillan hallitusten puheenjohtajana ja Harju Elekter Kiinteistöjen toimitusjohtajana. Saan siis edelleen olla mukana kahden upean veljeskansan Suomen ja Viron avainkehityksessä.  

Hyvää joulumieltä

Mutta nyt on pikkuhiljaa aika nauttia joulun ajasta. Toivottavasti lunta riittää myös eteläiseen Suomeen. Hiihto kun on mitä mainioin tapa nauttia ulkoilusta – ja siinä samalla kuntokin kohenee.
Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, toivotan teille mitä parhainta joulumieltä!
”Oisin mä tyytynyt vähempäänkin, kun tiedän kuinka paljon sain.
Oon tässä nyt ja ehkä jäänkin, täysin omillain, paalupaikallain.”
 
Simo Puustelli, toimitusjohtaja

Messuilta tutuiksi tulleet ”Simon enkelit” siivittämässä allekirjoittaneen toimitusjohtajapestin lopetusta Satmaticilla.