Julkaistu: 02.10.2017

Positiivisia viestejä Alihankinta-messuilta

Terveisiä Alihankinta 2017 -messuilta! Satmatic oli viime viikolla vahvasti mukana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetyssä viimeisen päälle kansainvälisessä tapahtumassa. Messukeskuksen viidessä hallissa tuotteitaan ja palveluitaan esitteli yli tuhat näytteilleasettajaa yli kahdestakymmenestä maasta.

Alihankintamessut olivat jälleen kerran loistava tilaisuus esitellä yrityksemme palveluita. Lisäksi tapahtuma tarjosi mainion mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä trendien ja näkymien haisteluun.
Lähes kaikissa tapaamisissa ja keskusteluissa vallitsi hyvin positiivinen vire. Koneenvalmistuspuolen asiakkaidemme viestit olivat todella myönteisiä ja lupaavia – kuten ovat olleet pitkin vuotta. Tuntuu, että näkymät ja vauhti vain paranevat loppuvuotta kohti.
Hyviä odotuksia on sekä sopimusvalmistuksessa että projektitoimituksissa. Yksi selvä viesti tuntui olevan, että monet työt ovat palaamassa Suomeen.

Pää kylmänä ja jalat maassa
Miten me Satmaticilla sitten olemme valmistautuneet yhä vilkastuvaan kysyntään?
Olemme varautuneet pitkin vuotta vastaamaan lisääntyneeseen ja lisääntyvään kysyntään muun muassa rekrytoimalla lisää väkeä – sekä toimihenkilöitä että tuotannon ammattilaisia.
Meillä on hyvä porukka palvelemassa asiakkaitamme. Yksi pääperiaatteistamme on joustavuus; pystymme reagoimaan nopeastikin muuttuviin tilanteisin. Me huolehdimme siitä, että kapasiteettimme varmasti riittää. Se on meidän huolemme, ei suinkaan asiakkaan.

Meille on kunnia-asia pitää se, minkä lupaamme. Päämäärämme on olla asiakkaillemme paras vaihtoehto. Panostamme pitkäjänteiseen yhteistyöhön.
Erittäin tärkeää on myös pitää pää kylmänä. Kun markkinat kasvavat, kilpailu kovenee ja yhä useammat haluavat osansa kasvavasta kakusta. Meidän pitää jatkuvasti huolehtia kilpailukyvystämme. Kaupat eivät todellakaan tule ilmaiseksi. Asiakkaat on pidettävä tyytyväisinä ja jalat maassa.

Valo kajastaa monella rintamalla
Satmaticin tulevaisuus näyttää hyvin valoisalta, monellakin rintamalla. Kaikkein parhaat näkymät ovat muuntamopuolella. Isot sähköverkkoyhtiöt, kuten Elenia ja Caruna, parantavat sähkön toimintavarmuutta rakentamalla maakaapeloitua sähköverkkoa. Näihin mittaviin investointeihin olemme päässeet vahvasti mukaan.

Hyviä näkymiä on siis Alihankintamessuilla esillä olleessa koneenvalmistuksessa. Eikä sovi unohtaa, että Satmatic toimittaa alati kiihtyvällä tahdilla monipuolisia uusiutuvien energioiden ratkaisuja. Messuilla esittelimme myös sähköajoneuvojen latausjärjestelmiä, jotka herättivät kovasti kiinnostusta. Niiden suhteen odotuksemme ovat korkealla.
Näillä ajatuksilla toivotan menestyksekästä loppuvuotta!  

Rainer Nurkkala
Kirjoittaja on Satmatic Oy:n varatoimitusjohtaja ja myyntijohtaja.