Julkaistu: 05.04.2017

Cimcorp ja Satmatic tekevät tuloksekasta yhteistyötä

Ulvilalaiset Cimcorp ja Satmatic ovat tehneet jo vuosikausien ajan tiivistä ja tuloksekasta yhteistyötä. Tällä hetkellä yhteistyön kohteena ovat muun muassa niin sanotut UL-luokitellut keskukset USA:n markkinoille.

Cimcorp Oy:n hankintapäällikkö Marko Isoviita tuntee Satmatic Oy:n ammattilaiset jo viime vuosituhannen puolelta.
– Tulin taloon vuonna 1996 pro gradua tekemään, ostossa aloitin kesäkuussa 1997. Silloin ostimme sähkökaapit kilpailuttamalla jokaisen projektin erikseen ja kaikki komponentit ostimme itse.
– Satmatic oli hyvin aktiivinen ja lähestyi meitä jossain vaiheessa ehdotuksella partnerisopimukseksi. Heillä oli tarkat laskentamallit asennusajoista, materiaalien hinnoista ja niin edelleen.
– Niinpä teimme vuonna 2001 partnerisopimuksen, jota on sittemmin silloin tällöin päivitetty. Siitä alkoi hyvin systemaattinen ja läheinen kumppanuutemme, Marko Isoviita kertoo.

UL-sertifikaatti edellytys USA:n markkinoille
Satmaticin myyntipäällikkö Jukka Koivula korostaa hänkin ulvilalaisyritysten pitkää ja hedelmällistä yhteistyötä.
– Aina 1990-luvulta lähtien meillä on ollut jotain yhteistä menossa. Yhteistyö on sujunut oikein hyvin ja vain tiivistynyt vuosien varrella. Hyvin merkittävää ja jatkuvaa kumppanuutta, Koivula sanoo.
Satmaticin vuonna 2014 saama UL-sertfikaatti on tuonut lisää syvyyttä kumppanuuteen. UL eli Underwriters Laboratories on yhdysvaltalainen, kansainvälinen testaus- ja sertifiointilaitos. Sen myöntämät UL-sertifikaatit ovat lähes välttämätön pääsyvaatimus USA:n ja Amerikan markkinoilla.
Satmatic päätti hankkia sertifikaatin, kun suomalaisten kone- ja laitevalmistajien toimitukset lisääntyivät selvästi USA:n alueelle. Sertifikaatti myönnettiin Satmaticille vajaat kolme vuotta sitten. Siitä lähtien Satmatic on pystynyt suunnittelemaan ja valmistamaan asiakkailleen – kuten Cimcorpille – myös UL-luokiteltuja keskuksia.
EU:n alueella kaikki sähkörakentaminen tehdään tyypillisesti perinteisillä eurooppalaisilla normeilla. Amerikassa on kuitenkin tiettyjä, esimerkiksi mitoituksiin liittyviä vaatimuksia. Myös dokumentaatio on erittäin tarkkaa. Kaikkien tuotteiden pitää olla jäljitettävissä mm. valmistustavan, kohteen ja asiakkaan perusteella.

Joustavuus ja luotettavuus ratkaisevat
– Meillä on Kanadassa tytäryritys, USA:ssa oma toimisto ja muutenkin paljon liiketoimintaa Amerikassa. Jos keskuksemme eivät olisi UL-standardin mukaisia, vastaan tulisi suuria vaikeuksia ja viivästyksiä. Satmaticin UL-sertifikaatti on meille tärkeä asia, Cimcorpin Marko Isoviita sanoo.
Cimcorpin ja Satmaticin yhteistyön laajuutta kuvastavat Jukka Koivulan laskelmat:
– Kyllä meillä keskimäärin viitisen miestä tekee täysipäiväisesti Cimcorp-hommia, Koivula kertoo.

Yksi vastaansanomaton todiste yhteistyön toimivuudesta on luonnollisesti se, että kumppanuus on jatkunut näin kauan. Mitkä sitten ovat Cimcorpin hankintapäällikön mielestä kumppanin parhaat puolet arjen yhteistyössä?
– Ensimmäisenä mieleen tulee joustavuus. Meidän projektiemme aikataulut ovat välillä hyvinkin tiukkoja ja toimitusajoista joudutaan nipistämään. Satmaticin porukat joustavat erittäin hyvin.
– Toinen tärkeä ominaisuus on luotettavuus. Satmaticillakin on toisinaan tiukkaa tuotannossa, mutta isoilta viivästyksiltä on silti vältytty, Marko Isoviita kiittelee.

Lyhyt välimatka helpottaa yhteistyötä
Vaikka näinä aikoina suunnitelmat ja lähes kaikki muutkin tiedot kulkevat sähköisesti, Isoviidan ja Koivulan mukaan yritysten fyysinenkin läheisyys on hyvä lisä sujuvaan kumppanuuteen.
– Kun aikataulu on oikein tiukka ja pitää lähteä hakemaan vaikkapa jotakin koteloa, niin käyhän se helposti, kun kumppaniyritys on melkein naapurissa. Suunnittelija voi tarvittaessa myös vaivattomasti piipahtaa tuotannossa, Marko Isoviita sanoo.
– Helpottaahan se monia asioita. Aloitus- ja käyttöönottopalaverit on helppo hoitaa. Vaikka nykyään kaikki ”tavarat” liikkuvat sähköisesti, joidenkin asioiden hoitaminen onnistuu parhaiten kasvotusten, Jukka Koivula lisää.

Cimcorp
Cimcorp on rengasteollisuuden automaatiojärjestelmien johtavia toimittajia koko maailmassa. Yrityksellä on myös vahva asema elintarviketeollisuuden ja vähittäiskaupan jakelun keräilyjärjestelmien sekä postinjakelun automaation toimittajana. Cimcorpin pääkonttori on Ulvilassa ja tytäryhtiö Cimcorp Automation Kanadassa.
Suomessa ja Kanadassa toimiva Cimcorp-konserni työllistää 300 henkeä ja on toimittanut yli 2 000 robottijärjestelmää viiteen maanosaan.
Cimcorp-konserni on japanilaisen Murata Machinery Ltd:n omistuksessa.
www.cimcorp.com/fi


Myyntipäällikkö Jukka Koivula

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Jukka Koivula
GSM 0500 533 327
jukka.koivula(at)satmatic.fi