Julkaistu: 11.01.2016

Aurinkosähkön edelläkävijät yhdistävät voimansa. Satmatic ja Lammaisten Energia aloittavat SUN-aurin

 

Satakuntalaiset yritykset Satmatic Oy ja Lammaisten Energia Oy solmivat 11.12.2015 konsortiosopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on yhteistyöllä saavuttaa aurinkosähköjärjestelmien myynti täyden palvelun toimituksena maksimaalisen edullisena järjestelmän hankkijalle. SUN-aurinkosähkö nimen alla tarjotaan erilaisia pakettiratkaisuja niin yhteistyökumppaneille kuin suoraan kuluttaja-asiakkaillekin. Paketit sisältävät kokonaisvaltaisen palvelun aina aurinkovoimalan kartoituksesta, paneelien ja invertterien maahantuontiin ja asennukseen sekä sähköenergian toimitukseen.

Yrityksillä on pitkä ja vankka kokemus aurinkosähköjärjestelmistä sekä aurinkosähkön tuottamisesta. Satmaticin toimittamia järjestelmiä on asennettu jo 1000 kilowatin verran erilaisiin kohteisiin ympäri Suomen. Lammaisten Energialla on kokemusta aurinkovoimalan tuottaman sähkön verkkoon syöttämisestä oman aurinkosähkövoimalansa kautta. Lammaisten Energian aurinkovoimala rakennettiin vuonna 2012 yrityksen varastorakennuksen katolle Nakkilaan. Satmaticin oma voimala on rakennettu vuonna 2010 Ulvilaan. Lammaisten Energia aloitti myös ensimmäisenä satakuntaisena energiayhtiönä aurinkopaneelien vuokraamisen etuasiakkailleen kesällä 2014.

Satmaticin toimitusjohtaja Simo Puustelli kertoo, että Satakunnassa on hyvät olosuhteet aurinkosähkön tuottamiseen. "Täällä on auringonsäteilyä vuodessa lähes yhtä paljon, kuin aurinkosähkön edelläkävijämaan Saksan pohjoisosissa. Paneelit eivät tarvitse suoraa auringonpaistetta, vaan valoa."

Nyt tehdyllä sopimuksella on tarkoitus lisätä aurinkovoimaloiden rakentamista ja ekologista sähkötuotantoa Satakunnassa ja koko Suomessa. "Tämä solmittu sopimus avaa molemmille yrityksille uusia mahdollisuuksia aurinkosähkön hyödyntämiseen. Ja on näin myös asiakkaille erinomainen teknis-taloudellinen ratkaisu", toteaa Lammaisten Energian toimitusjohtaja Petri Paajanen.

SUN-aurinkosähkö yhteistyön aloitus tapahtuu tammikuussa torstaina 14.1. järjestettävässä SUN-aurinkosähköä maatiloille infotilaisuudessa Ulvilassa. Tilaisuus on tarkoitettu alueen maa- ja metsätaloustuottajille. Tämän jälkeen SUN-aurinkosähkö saa jatkoa yritys- ja kuluttajapuolelle.

 

Lisätietoja:          Toimitusjohtaja Simo Puustelli puh. 0500 865 180

                          Toimitusjohtaja Petri Paajanen puh. 044 5782275

 

Lammaisten Energia on Harjavallan ja Nakkilan alueella toimiva energiatalo, jolla on noin 7500 sähköasiakasta. Ydinosaamista on sähköjakelu ja -myynti, sekä näihin liittyvät energiapalvelut. Yhtiö panostaa vahvasti paikallisuuteen ja haluaa antaa asiakkailleen täydellisen palvelukokemuksen kaikissa energia-asioissa.

Satmatic Oy on yksi Suomen johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan rakentajista. Ulvilassa ja Keravalla työskentelee lähes 100 henkilöä. Lisäksi Satmaticiin kuuluu Kurikassa toimiva Suomen johtava muuntamovalmistaja Finnkumu Oy. Satmatic Oy on osa pörssiyhtiö AS Harju Elekter'iä. Koko konsernissa työskentelee noin 500 alan ammattilaista.